Acest produs este publicat la data de 10-10-2023 si vandut de Libris. Vanzatorul isi asuma corectitudinea datelor publicate.
Lucrarea ce urmeaza reprezinta un pas pe care-l asteptam, si-l asteptam de mult, spre explorarea taramurilor modale romanesti, de care, in ultimele decenii, tot mai multi compozitori se apropie, cautand sa intuiasca, sa dibuie contururi, poteci chiar spre un pamant ferm, in care armonia sa fie acasa, in alt loc decat cel al traditiei clasice. Si iata ca o indrazneala a acestui pas de teoretizare tendinta de sinteza apaline unui tanar, care, dupa o dubla activitate, in fata pianului a catedrei, trece acum la masa de scris, impletind experientele in deschideri de concluzii sugestii. Se stie cat de mult am regretat ca dupa primele indicatii de cadente ale modalului romanesc, schitate de Sabin Dragoi (in Monografia Comunei Belint, din 1934), au urmat ani, zeci de ani, de tacere sau nepublicare, dupa care de abia catre 1959-61 incep sa se auda cateva glasuri competente, ca Alexandru Tiberiu Pascal Bentoiu, cu excelentele lor studii. Pretiosul document despre „Armonizarea Cantecului popular" de Dimitrie Cuclin nu a vazut lumina tiparului din motive pe care preferam sa nu le discutam . Privit in ansamblu si proportii, studiul lui Dan Buciu se impune prin extinderea detalierea echilibrata, prin avantul investigatiilor (chiar daca nu-si construieste afirmatiile pe citate din compozitiile, articolele sau asetliunile altora), ceea ce-i confera originalitate raspundere proprie, adica dreptul de a-i apartine prin modul in care se orienteaza prin arsenalul mijloacelor oferite de armonia contrapunctul contemporan, la zi. Dovedind simtul masurii, el stie sa evite afirmatiile categorice, periculoase in faza actuala a unui modalism in gestatie. In consecinta, nu vom intalni solutii indiscutabile, legiferarea sau dogma. Cu rezerva prudenta, autorul, procedand ,stiintific, si intelept, enumera, ofera material, sugereaza, conclude dar - mai cu seama - invita la participare, la meditatie si la luari de atitudini creatoare. Lucrarea intereseaza deopotriva pe cei care acum descifreaza tainele Muzicii, ca pe profesionistii in plina desfasurare de teoretizare sau de creatie, fiindca contine in ea un proces de defrisare.
Eos no lorem eirmod diam diam, eos elitr et gubergren diam sea. Consetetur vero aliquyam invidunt duo dolores et duo sit. Vero diam ea vero et dolore rebum, dolor rebum eirmod consetetur invidunt sed sed et, lorem duo et eos elitr, sadipscing kasd ipsum rebum diam. Dolore diam stet rebum sed tempor kasd eirmod. Takimata kasd ipsum accusam sadipscing, eos dolores sit no ut diam consetetur duo justo est, sit sanctus diam tempor aliquyam eirmod nonumy rebum dolor accusam, ipsum kasd eos consetetur at sit rebum, diam kasd invidunt tempor lorem, ipsum lorem elitr sanctus eirmod takimata dolor ea invidunt.
Ai cumparat Mic tratat de scriitura modala - Dan Buciu sau detii deja produsul? Fii primul care isi spune parerea pe BookMaster.
Cel mai mare agregator de magazine si produse de Birotica, Papetarie, Librarie, Carti si Manuale din Romania.
AXWELL SERV SRL
RO24613290 - J17/147/2018
Al. Strandului #3, Tecuci, Galati, Romania
+4 0748 400 200
© 2020 - 2025 BookMaster. Toate drepturile rezervate. Platforma creata de LumaDesign