Acest produs este publicat la data de 30-09-2023 si vandut de BookZone. Vanzatorul isi asuma corectitudinea datelor publicate.
Abordarea fenomenului razboiului din acest volum este clausewitziana: natura razboiului este constanta, cata vreme caracterul sau este variabil in functie de perioada istorica si de mediul socio‑cultural in care se desfasoara. De la armele albe ale Antichitatii pana la bomba nucleara a celui de‑al Doilea Razboi Mondial, natura conflictului armat a ramas imuabila: grupuri umane organizate, mobilizate de anumite credinte sau ideologii, acumuland putere economica, tehnologica, militara, incearca sa isi impuna vointa asupra altora.Acest volum nu este unul dedicat experientei militare romanesti sau unei tipologii de razboi romanesti. Scopul sau este sa identifice, din punct de vedere teoretic si istoric, caracterul razboiului in primele doua decenii ale secolului XXI. Contextul istoric imediat face tema si mai relevanta. Romania s‑a retras din Afghanistan, cel mai indelungat conflict militar la care a participat vreodata, dupa 19 ani petrecuti in aceasta tara, ca parte a angajamentelor fata de NATO si principalul sau aliat, SUA. Tara noastra, chiar daca nu este o mare putere, a participat, deci, pana de curand la un razboi indelungat, intr‑o tara indepartata. Pe urma, in vecinatatea Romaniei in ultimii 20 de ani s‑au desfasurat conflicte regionale care i‑au afectat direct sau indirect securitatea: Razboiul Ruso‑Georgian (2008) si Razboiul Ruso‑Ucrainean (2014), aflat inca in desfasurare. Exista apoi paradigma conflictelor inghetate din fostul spatiu sovietic, care, desi dateaza din ultimele decade ale secolului trecut, inca sunt relevante pentru regiunea Marii Negre si a Caucazului. In 2020 s‑a inregistrat un nou episod sangeros in Caucaz, conflictul din Nagorno‑Karabah izbucnind din nou, de data asta din initiativa Azerbaidjanului. Aceste conflicte inghetate pot fi oricand dezghetate si sporesc climatul de insecuritate din regiune.Un volum dedicat fenomenului razboiului in secolul XXI, considerat din perspectiva romaneasca, ar putea parea, la prima vedere, o idee un pic excentrica (...) experienta romaneasca in domeniul militar s‑ar putea sa fie considerata irelevanta de un observator pretentios al acestui domeniu sau, in cel mai bun caz, sa fie catalogata drept marginala. (...) Misiunea volumului nu este aceea de a defini vreo doctrina militara sau de a revolutiona arta razboiului, ci de a prezenta perspective romanesti asupra razboiului in secolul XXI, pornind de la paradigmele inceputului de secol si folosind mijloacele disciplinelor stiintei politice, relatiilor internationale, sociologiei si istoriei. - Coordonatori
Eos no lorem eirmod diam diam, eos elitr et gubergren diam sea. Consetetur vero aliquyam invidunt duo dolores et duo sit. Vero diam ea vero et dolore rebum, dolor rebum eirmod consetetur invidunt sed sed et, lorem duo et eos elitr, sadipscing kasd ipsum rebum diam. Dolore diam stet rebum sed tempor kasd eirmod. Takimata kasd ipsum accusam sadipscing, eos dolores sit no ut diam consetetur duo justo est, sit sanctus diam tempor aliquyam eirmod nonumy rebum dolor accusam, ipsum kasd eos consetetur at sit rebum, diam kasd invidunt tempor lorem, ipsum lorem elitr sanctus eirmod takimata dolor ea invidunt.
Ai cumparat Transformarea razboiului in secolul XXI sau detii deja produsul? Fii primul care isi spune parerea pe BookMaster.
Cel mai mare agregator de magazine si produse de Birotica, Papetarie, Librarie, Carti si Manuale din Romania.
AXWELL SERV SRL
RO24613290 - J17/147/2018
Al. Strandului #3, Tecuci, Galati, Romania
+4 0748 400 200
© 2020 - 2024 BookMaster. Toate drepturile rezervate. Platforma creata de LumaDesign