Acest produs este publicat la data de 25-12-2024 si vandut de BookZone. Vanzatorul isi asuma corectitudinea datelor publicate.
În ultimii ani, în România și la Iași arta în spațiul public a fost motiv de revoltă a comunității și scandaluri care au căpătat amploare națională: amplasarea instalaţiei lui Clemens Behr în faţa Bisericii Trei Ierarhi (2018); degradarea şi intervenţiile asupra soclului şi ariei de protecţie a Monumentului Independenţei, unde travertinul a fost înlocuit cu ciment vopsit (2019); bustul lui Goga a fost amplasat fără aprobarea Comisiei Monumentelor de For Public, câteva exemple.Acest volum este gândit pentru a putea prezenta publicului larg perspective diferite asupra artei contemporane și medierii ei, într-un limbaj pe care ni l-am dorit accesibil, cu exemple de bune practici la nivel național și, cu ajutorul lectorilor din Franța și Germania invitați, la nivel european. Textele din volum pot fi de interes și studenților și elevilor din cadrul învățământului umanist, precum și celor care lucrează în și cu instituții culturale, ONG-uri și alte tipuri de organizații care derulează programe artistice sau care lucrează cu artiști și comunități diverse.Cartea a apărut ca o încununare a unei serii de conferințe și cursuri intensive desfășurate la Iași, în lunile septembrie și octombrie din 2024.Și cuprinde texte semnate de: Matei Bejenaru; Alice de Dinechin; Daria Ghiu; Erwin Kessler; Alexia Manzano; Diana Marincu; Cristian Nae; George Pleșu; Corina Șuteu; Mihaela Tilincă.George PLEȘU (n. 1979) este manager cultural, licențiat în economie (UAIC) și istoria artei (UNAGE), și cu un masterat în managementul artelor și culturii (Universitat Internacional de Catalunya, Barcelona). Dezvoltă diverse proiecte culturale ca președinte al Asociației Culturale AltIași, iar în 2015 a înființat la Iași galeria de artă contemporană Borderline Art Space. Între 2014-2018 a fost cadru didactic asociat al Universității Al.I. Cuza din Iași, unde a predat Managementul instituțiilor culturale și alte subiecte pe aceeași temă, iar în calitate de doctorand a predat Management cultural la Universitatea Națională George Enescu din Iași. Evaluator pentru diverse autorități finanțatoare (AFCN, Centrul de Proiecte Timișoara ș.a.) din 2017. Publică articole pe teme de artă și cultură în diverse reviste și ziare: Suplimentul de cultură, Dilema, Observator Cultural, Ziarul de Iași
Eos no lorem eirmod diam diam, eos elitr et gubergren diam sea. Consetetur vero aliquyam invidunt duo dolores et duo sit. Vero diam ea vero et dolore rebum, dolor rebum eirmod consetetur invidunt sed sed et, lorem duo et eos elitr, sadipscing kasd ipsum rebum diam. Dolore diam stet rebum sed tempor kasd eirmod. Takimata kasd ipsum accusam sadipscing, eos dolores sit no ut diam consetetur duo justo est, sit sanctus diam tempor aliquyam eirmod nonumy rebum dolor accusam, ipsum kasd eos consetetur at sit rebum, diam kasd invidunt tempor lorem, ipsum lorem elitr sanctus eirmod takimata dolor ea invidunt.
Ai cumparat Cum intelegem arta contemporana sau detii deja produsul? Fii primul care isi spune parerea pe BookMaster.
Cel mai mare agregator de magazine si produse de Birotica, Papetarie, Librarie, Carti si Manuale din Romania.
AXWELL SERV SRL
RO24613290 - J17/147/2018
Al. Strandului #3, Tecuci, Galati, Romania
+4 0748 400 200
© 2020 - 2025 BookMaster. Toate drepturile rezervate. Platforma creata de LumaDesign